Συχνές Ερωτήσεις για τα πολυεστιακά γυαλιά

Γιατί να προτιμήσω τα πολυεστιακά από τα μεμονωμένα γυαλιά;

Τα πολυεστιακά γυαλιά είναι φτιαγμένα κατά τέτοιο τρόπο ώστε να καλύπτουν τις
ανάγκες όρασης σε όλες τις αποστάσεις (μακρινή, ενδιάμεση και κοντινή)
εξασφαλίζοντας αφενός φυσιολογική όραση όπως όταν δεν είχε προκύψει ακόμα η
πρεσβυωπία και αφετέρου την φυσιολογική εξέλιξη της πρεσβυωπίας και της καλής
μακρινής όρασης.

Σε αρκετές περιπτώσεις έχει παρατηρηθεί ότι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τα
μεμονωμένα γυαλιά που καλύπτουν μία και μόνο, συγκεκριμένη απόσταση (φερ’
ειπείν, κοντινή), ξεχνούν να βγάλουν τα γυαλιά αυτά και να φορέσουν κάποιο άλλο
ζευγάρι το οποίο είναι κατάλληλο για άλλη απόσταση (για παράδειγμα, μακρινή).
Με αυτό τον τρόπο, όμως, δημιουργούνται προβλήματα όπως οι ζαλάδες και οι
πονοκέφαλοι. Λαμβάνοντας όλα αυτά υπόψη, γίνεται κατανοητό πως σαφώς και είναι
προτιμότερη η χρήση ενός και μόνου ζεύγους γυαλιών, των πολυεστιακών.

Τι κόστος έχουν τα πολυεστιακά γυαλιά;

Το κόστος εξαρτάται από τους εξής παράγοντες:

1) Το είδος της πάθησης (διαθλαστική ανωμαλία). Όσο μεγαλύτερη είναι η διαθλαστική
ανωμαλία (υψηλή αμετρωπία) τόσο πιο ακριβά κοστίζουν τα γυαλιά εξαιτίας του
δείκτη διαθλάσεως, ώστε αυτά να είναι λεπτότερα και να έχουν καλύτερο αισθητικό
αποτέλεσμα. Αντίστοιχα, σε χαμηλές αμετρωπίες το κόστος είναι πολύ μικρότερο.

2) Τον τύπο και τη γενιά του πολυεστιακού φακού. Για παράδειγμα, η επιλογή
πολυεστιακών φακών τελευταίας γενιάς αυξάνει το κόστος. Παρόλα αυτά, αξίζει να
σημειωθεί πως αν ληφθούν και αναλυθούν σωστά από τον οπτικό οι ανάγκες του κάθε
ανθρώπου, μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλοι οι τύποι πολυεστιακών γυαλιών με καλή
απόδοση και σωστό αποτέλεσμα.

3) Την τιμή του σκελετού που θα επιλεχθεί.

Είναι ακριβά τα πολυεστιακά γυαλιά;

Αν σκεφτεί κανείς ότι με ένα και μόνο ζευγάρι γυαλιά κάποιος μπορεί να βλέπει σε όλες τις αποστάσεις, ενώ για να έχει το ίδιο αποτέλεσμα θα χρειαζόταν τουλάχιστον 2 ή και 3 διαφορετικά ζευγάρια, σε συνδυασμό με την κίνηση του «βάζω-βγάζω γυαλιά», τα πολυεστιακά σαφώς και συμφέρουν. Για την ακρίβεια, το
κόστος των πολυεστιακών γυαλιών σε σχέση με τα μεμονωμένα ζευγάρια, πιθανώς να είναι το ίδιο ή και μικρότερο, ανάλογα με το είδος και τον τύπο των πολυεστιακών φακών που χρησιμοποιούνται σε αυτά.

Μετά από πόσο καιρό θα πρέπει να τα αλλάξω;

Η πρεσβυωπία είναι μία πάθηση η οποία εξελίσσεται με την πάροδο του χρόνου, σε ηλικίες από 40 έως και 60-65 ετών. Ξεκινάει με +0,50 βαθμούς («διοπτρίες») περίπου και φτάνει σε φυσιολογικές περιπτώσεις μέχρι +2,50 βαθμούς στην ηλικία των 60-65 ετών. Από 40 έως 50 χρονών, χρειάζεται αλλαγή γυαλιών κάθε 2-3 χρόνια. Μετά την ηλικία των 50, η αλλαγή αυτή γίνεται περίπου κάθε 4 χρόνια.

Θα πρέπει να φοράω συνέχεια τα πολυεστιακά γυαλιά;

Εξαρτάται από το είδος και το μέγεθος της διαθλαστικής ανωμαλίας που έχετε. Σε υψηλά νούμερα αμετρωπίας για μακριά (μυωπία, αστιγματισμός και υπερμετρωπία), συνίσταται η συνεχής χρήση των πολυεστιακών γυαλιών για καλύτερη όραση σε όλες τις αποστάσεις. Εάν πάλι αντιμετωπίζετε πρόβλημα αποκλειστικά στην κοντινή όραση (πρεσβυωπία), τότε τα πολυεστιακά γυαλιά τα χρησιμοποιείτε μόνο για διάβασμα, για χρήση γραφείου κ.α.

Χρειάζεται να κάνω κάτι συγκεκριμένο προκειμένου να τα συνηθίσω;

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τις σωστές οδηγίες του οπτικού σας και από την πρώτη κιόλας μέρα θα είστε σε θέση να τα χρησιμοποιείτε.

Οι πελάτες του Οπτικού Οίκου Βαρδαβάς, οι οποίοι έχουν φτιάξει πολυεστιακά γυαλιά και είναι ήδη χρήστες γυαλιών για μακρινή όραση (μυωπία, υπερμετρωπία και αστιγματισμό), δεν αντιμετωπίζουν κανένα απολύτως πρόβλημα στην προσαρμογή και, μάλιστα, σχεδόν όλοι φεύγουν από το κατάστημά μας φορώντας τα πολυεστιακά τους γυαλιά.

Από ποια ηλικία μπορώ να χρησιμοποιήσω τα πολυεστιακά γυαλιά;

Σε όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους, η ηλικία που συνήθως αρχίζει να εμφανίζεται η πρεσβυωπία είναι μετά τα 40. Στο σημείο αυτό, ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η ακριβής στιγμή εμφάνισης της πρεσβυωπίας για τον καθένα διαφοροποιείται ανάλογα με το αν χρησιμοποιούσε γυαλιά για μακριά ή όχι. Σε εκείνους που έχουν μυωπία ή μυωπικό αστιγματισμό, η πρεσβυωπία αρχίζει να εκδηλώνεται αργότερα, ενώ σε αυτούς που έχουν υπερμετρωπία, η πρεσβυωπία εμφανίζεται νωρίτερα. Άρα, η «κατάλληλη ηλικία» για τη χρήση πολυεστιακών γυαλιών εξαρτάται άμεσα από τη στιγμή εμφάνισης της πρεσβυωπίας.

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την επιλογή πολυεστιακών γυαλιών;

Οι παράγοντες που επηρεάζουν την επιλογή πολυεστιακών γυαλιών είναι οι εξής:

1) Ο βαθμός της αμετρωπίας για μακριά και για κοντά.
2)Οι καθημερινές δραστηριότητες του χρήστη και ο σύγχρονος τρόπος ζωής (για παράδειγμα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, tablets κλπ).
3) Το επάγγελμα.

Ο σκελετός που θα επιλέξω θα πρέπει να έχει συγκεκριμένο μέγεθος;

Ο σωστός σκελετός για τα πολυεστιακά γυαλιά οφείλει να πληροί κάποιες προϋποθέσεις όσον αφορά το μέγεθος του σε συνάρτηση με τη διακορική απόσταση, την αμετρωπία αλλά και το επάγγελμα του χρήστη ώστε να έχουμε ένα σωστό οπτικό πεδίο για όλες τις αποστάσεις.

Σημαντικό ρόλο στην επιλογή του κατάλληλου σκελετού παίζει η άψογη εφαρμογή του ειδικότερα δε στην περιοχή της μύτης, ώστε να αποφευχθούν οι αυξομειώσεις στην απόσταση του σκελετού από τα μάτια. Δεδομένης της μεγάλης εξέλιξης της τεχνολογίας των πολυεστιακών γυαλιών, πλέον μπορούμε να επιλέγουμε και στενότερους σκελετούς που παλαιότερα δεν μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε.

Γιατί να επιλέξω τον Οπτικό Οίκο Βαρδαβάς για τα πολυεστιακά μου;

Ο Οπτικός Οίκος Βαρδαβάς φημίζεται πανελλαδικά για την αποτελεσματική και εγγυημένη εκτέλεση των πολυεστιακών γυαλιών και σας διαβεβαιώνει πως με τα σωστά πολυεστιακά γυαλιά δεν θα αντιμετωπίσετε ποτέ κανένα πρόβλημα. Η σωστή κατασκευή των πολυεστιακών γυαλιών στον Οπτικό Οίκο Βαρδαβάς αποτελεί απόρροια βαθειάς επιστημονικής γνώσης και πολύχρονης επαγγελματικής εμπειρίας. Η διαφορά μας έγκειται στους εξής βασικούς παράγοντες:

1) Στη συνεργασία με το Οφθαλμολογικό Κέντρο Διαύγεια, χάρη στην οποία μπορείτε να συνδυάσετε την οφθαλμολογική εξέταση για τη συνταγογράφηση των γυαλιών σας με την αγορά τους.

2) Στην σωστή κατασκευή των πολυεστιακών γυαλιών από τους εξειδικευμένους συνεργάτες μας, οι οποίοι θα κάνουν τις απαραίτητες μετρήσεις δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στην επιλογή του ιδανικού σκελετού.

3) Στη χρησιμοποίηση πολυεστιακών φακών μόνο από κορυφαίες εταιρίες παγκοσμίως, οι οποίες διαθέτουν τους πιο σύγχρονους και τελευταίας γενιάς φακούς.

4) Στη σωστή και πλήρη ενημέρωση του χρήστη, παρέχοντάς του τις κατάλληλες πληροφορίες ώστε να χρειάζεται εν τέλει ένα στάδιο προσαρμογής μόλις 3 ημερών.

Get in touch

Have questions about your order, or a general enquiry?